Читај ми!

Ухапшено пет особа због бесправне сече шума, трага се за црногорским држављанином

Полиција је у Нишу ухапсила пет особа због сумње да су злоупотребили положај, а трага се за двадесетдеветогодишњим црногорским држављанином. Терете се да су као запослени у Шумској управи "Сурдулица" сачињавали и издавали фиктивне пропратнице за извоз дрвних сортимената, иако су знали да количина извезених дрва не одговара и не потиче са парцела које су наведене у пропратницама, већ је бесправно посечена на другим приватним и државним парцелама.

Ухапшени су А. М. (1980), М. Д. (1962), И. Ј. (1978) и С. М. (1980), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, као и С. Ђ. (1958) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекивању, саопштио је МУП.

Додају и да интензивно трагају за двадесетдеветогодишњим црногорским држављанином.

Осумњичени А. М., М. Д., И. Ј. и С. М. се терете да су, као запослени у Шумској управи "Сурдулица", у периоду од 2018. до 2020. године, сачињавали и издавали фиктивне пропратнице за извоз дрвних сортимената трећим лицима, иако су знали да количина извезених дрва не одговара и не потиче са парцела које су наведене у пропратницама, већ је бесправно посечена на другим приватним и државним парцелама.

Осумњичени С. Ђ. и двадесетдеветогодишњи мушкарац терете се да су подстрекавали А. М. да прекорачи своја овлашћења и сачини фиктивне пропратнице за извоз дрва, као и да означи више стабала за сечу него што је дозвољено.

Такође, А. М. је прихватила пријаве за жигосање стабала ван шуме и пријаве за дознаку стабала за сечу на парцелама, чији је сувласник С. Ђ., без доказа о власништву и сагласности осталих сувласника за сечу, а супротно правилнику Јавног предузећа "Србија шуме".

Осумњиченима А. М., М. Д., И. Ј., С. М. и С. Ђ. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво