Читај ми!

Теретни воз налетео на аутомобил у Прешеву, сувозач лакше повређен

Теретни воз на линији Суботица - Прешево налетео је на аутомобил на уласку у станицу Прешево. Сувозач аутомобила је лакше повређен и колима хитне помоћи превезен у најближу болницу.

Несрећа се догодила пет минуа после поноћи док је возач покушавао возилом да се провуче између полубраника и пређе пругу на којој су рампе биле спуштене, саопштила је компанија "Србија карго".

Путни прелаз на коме се догодила несрећа обезбеђен је полубраницима и у тренутку удеса уређаји путног прелаза били су исправни и прописно радили, а полубраници су били спуштени, указује "Србија карго".

"Ово је још једна у низу несрећа на које су "Србија Kарго" и "Инфраструктура железнице Србије" више пута упозоравали, када до удеса долази због непажљиве, неодговорне или бахате вожње возача друмских возила", наведено је у саопштењу.

Kонтејнерски воз у свом саставу је имао 19 вагона и саобраћао је из Суботице за Прешево.

На место удеса изашли су представници Министарства унутрашњих послова и заједничка железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја.

Kомпанија "Србија Kарго" је упозорила и апеовала да се на путним прелазима поштују прописи и саобраћајна сигнализација, јер се само тако могу спречити несреће и сачувати људски животи.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво