Читај ми!

Конобар претучен у Зрењанину – тражио да се поштују епидемијске мере

Породична прослава у једном зрењанинском локалу претворила се у насиље. Два госта претукла су конобара зато што је инсистирао да се гости разиђу у 20 часова и поштују прописе у вези са коронавирусом. Случај је пријављен полицији и тужилаштву.

Када је упозорио госте да се разиђу пре почетка важења ковид пропусница, 19-годишњи Вељко Жегарац из села Клек је претучен. Провео је због тога у болници у Зрењанину шест претходних дана.

"Констатовали су ми повреде врата и грудног коша највише. Нисам могао да гутам и да покрећем врат. Јако ми је лош осећај зато што сам недужан страдао. Ни крив, ни дужан сам добио батине", каже Вељко Жегарац.

Вељко наводи да је радио као конобар, а не као ковид редар, да су га тукли у локалу и ван њега, те да је пао у несвест и да је са тешком муком дошао кући, где су га дочекали укућани и пружили му помоћ.

"Страшно је изгледао: крвав, кошуља око врата, сав малаксао. Не може да стоји на ногама. Мати га je брзо спаковала у кола и одвезла у болницу", прича Бране Голубов, деда претученог конобара.

Зрењанинска полиција је саопштила да је због насилничког понашања привела оца и сина, Ж. С. (55) и М. С. (21).

Тужилац је после саслужања предложио да им се одреди притвор. Терете се да су, осим на конобара, насрнули на још двоје запослених и једног госта локала. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво