Читај ми!

Беливук, Миљковић и Јанковић саслушани по замолници Црне Горе, негирали сва убиства

Вељко Беливук, Марко Миљковић и Небојша Јанковић негирали су у Тужилаштву за организовани криминал сва кривична дела која им се стављају на терет, на саслушању по замолници црногорског тужилаштва у оквиру истраге коју против њих води због два убиства и једне отмице.

Беливук, Миљковић и Јанковић су саслушани по замолници Црне Горе у вези са убиствим Дамира Хоџића, Адиса Спахића и отмице Мила Радуловића званог Капетан.

Негирали су кривична дела за која се терете и детаљно изнели своју одбрану, тврдећи да у време тих убистава нису ни били на територији Црне Горе, речено је агенцији Танјуг.

Адвокат Дејан Лазарвић, бранилац Беливука и Миљковића, рекао је новинарима после саслушања да је Специјално државно тужилаштво Црне Горе њима, као и Небојши Јанковићу и Ратку Живковићу на терет ставило кривична дела стварање криминалне организације и тешко убиство.

"Беливук, Миљковић и Јанковић су изнели одбрану да нису извршили кривична дела и објаснили да тада нису били на територији Црне Горе, да су легално ушли на територију Црне Горе и када су се вратили у Србију", навео је Лазаревић.

Указао је да је одбрана добила само наредбу о спровођену истраге црногорског тужилаштва, али не и комплетан материјал, извештај о ДНК и фотографије, па његови брањеници нису могли да се детаљно изјасне на наводе из наредбе о склањању тела, кречењу куће и укљањању трагова.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе води истрагу у вези са тим убиствима против Беливука, Миљковића и Јанковића, али и против 11 својих држављана.

Према до сада прикупљеним доказима, након што су у октобру прошле године у кући надомак Спужа осумњичени убили Спахића и Хоџића, отетог Радуловића су преместили на друго место и убили, пренели су црногорски медији.

Претходно су од њега изнудили све информације везане за деловање "шкаљарског клана", односно криминалне групе којој је он наводно припадао. Радуловић је, верује се, убијен, након двомесечног мучења, у децембру прошле године.

Беливук и Миљковић су, како сумња црногорско тужилаштво, за време извршења наведених кривичних дела, нелегално ушли у Црну Гору мимо граничних прелаза и без дозволе државних органа те земље. У Србију су се, наводе тужиоци, вратили на исти начин.

Саслушање су обавили главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић и специјални тужилац Саша Чађеновић након чега су Беливук, Миљковић и Јанковић враћени у Окружни затвор у Београду.

Беливука, Миљковића и Јанковића су јутрос у зграду Специјалног суда, где је и седиште Тужилаштва за организовани криминал, привели припадници судске страже уз јаку пратњу полиције и жандармерије из Окружног затвора у Београду у којем се налазе од фебруара због поступка који се против њих води у српском Тужилаштву за организовани кримимал.

Терете се за низ кривичних дела, међу којима је и шест убистава. Ускоро ће им бити заказано суђење пред Специјалним судом у Београду.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво