Читај ми!

Школско насиље у Пећинцима, наставник повредио ученика

У Основној школи "Слободан Бајић Паја" у Пећинцима наставник је ударио ученика, који је након тога пао и задобио повреде у пределу главе. Дете је здравствено збринуто, а против наставника је покренут дисциплински поступак и суспендован је с посла, а о свему је обавештена и полиција, потврђено је Телевизији Срем.

Према сазнањима ТВ Срем, инцидент се догодио у просторијама стручне службе, где је наставник физичког васпитања И. С. ударио тринаестогодишњег дечака који је након тога пао, главом ударио о ћошак ормара и  задобио повреде у пределу главе.

Милијана Срдић, директорка ОШ "Слободан Бајић Паја" у Пећинцима, потврђује да се у школи десио инцидент са елементима насиља током ког је ученик задобио посекотину на челу.

"Школа је предузела све законом превиђене мере", наглашава Срдићева.

Родитељи дечака нису желели да се оглашавају, иако је екипа ТВ Срем у више наврата покушавала да разговара са њима.

Комшије и родитељи друге деце у Пећинцима чули су за инцидент и осуђују насиље.

Поставља се питање шта је повод за насилно понашање наставника физичког који у школи ради мање од једне деценије.

Да ли је тачно да је он затекао групу дечака у школи у радњама које нису дозвољене, како се прича у Пећинцима, или је нешто друго посреди?

Потврђено је да је против наставника покренут дисциплински поступак и да је суспендован.

Стручњаци сматрају да је и  вербално и физичко насиље наставника над ученицима недопустиво, да је у школи важно учење, али и контрола агресије у свакој релацији.

"Колико да науче нешто, исто тако је важно да знају да се контролишу, да не дође до ескалације беса, љутње ни код наставника ни код родитеља ни код деце. Ми би требало децу да научимо како да се контролишу, али још је важније да ми као одрасли знамо сами себе да контролишемо", поручује педагог Зорица Петровић.

О школском насиљу у Пећинцима обавештени су сви надлежни органи и очекује се да ће утврдити околности под којима се инцидент догодио.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво