Читај ми!

Превозио 60 јакни у "пасату", цариници сумњају да су "најк"

Шездесет јакни с ознаком бренда "најк" и наводно "дизел" фармерке, заплењени су у акцијама цариника. Они сумњају у аутентичност робе јер возачи нису поседовали никакву документацију о њеном пореклу.

У близини Краљева цариници су током само једног преподнева открили и запленили већу количину зимских јакни и фармерки без икакве пратеће документације и због сумње да повређују право интелектуалне својине, саопштила је Управа царина.

Прво је код места Богутовац заустављен "фолксваген пасат" зрењанинских регистарских ознака, чије је задње седиште било натоварено јакнама за које 50-годишњи возач није поседовао никакву документацију. Црни пластични џакови испуњени спорним јакнама пронађени су и у пртљажнику његовог аутомобила.

Како на лицу места није било услова за преглед, возило је спроведено до царинског магацина у оквиру царинске испоставе Краљево, где је извршена детаљна контрола и утврђено да возач не поседује никакву документацију о пореклу 60 зимских јакни, као ни доказе о плаћеним дажбинама за робу страног порекла, а да притом на јакнама стоји обележје бренда "најк" у чију се аутентичност сумња.

Два сата касније цариници су код места Мрчајевци зауставили "форд галакси" новопазарских таблица

У аутомобилу којим је управљао 52-годишњи возач, цариници су затекли пртљажник пун гардеробе, па је возило допраћено до царинске испоставе Чачак, где је детаљно прегледано.

Утврђено је да се у пртљажнику аутомобила налазило 135 пари фармерки са обележјима познатих брендова за које се сумња да су фалсификована. Највише је било фармерки са ознакама бренда "дизел" и "Dsquared".

Како подсећају из Управе царина, цариници робу не контролишу само на граници, већ и у дубини територије, па ако је неко са кријумчареном робом и успео да прође гранични прелаз, не значи да је успео у свом подухвату.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво