Читај ми!

Kуртишију потврђено 35 година затвора за убиство 15-месечног сина

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 35 година затвора Kуртија Kуртишија, јер је у јуну 2015. године насмрт претукао свог 15-месечног сина.

Oдлуком Апелационог суда потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду, којом је у фебруару Курти Kуртиши (30) осуђен за кривично дело тешко убиство детета, објавио је Апелациони суд.

Kуртиши је осуђен јер је 17. јуна 2015. године, док је његова супруга била одсутна, више пута ударао рукама, ногама и чврстим предметом уплакано дете у пределу главе и тела и бацао га на под.

Након што га је претукао вратио је сина у кревет, покрио га и оставио да лежи, где га је бледог са модрим уснама и у општем лошем стању затекла мајка, која га је заједно са окривљеним одвела у болницу, где је дете преминуло од задобијених повреда.

По налажењу Апелационог суда, првостепени суд је правилно као олакшавајуће околности за Kуртишија оценио чињеницу да није осуђиван, док је од отежавајућих околности имао у виду околности под којима је кривично дело извршено, односно да је у питању његово дете које није имало могућност да се одбрани.

Суд је имао у виду и његову нарочиту упорност, безобзирност и суровост.

Kуртиши се кајао и прадвао да је истовремено узео лекове за депресију и пуно попио, те да му је "пао мрак" на очи када је насрнуо на дете.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво