Читај ми!

Ненаду Арсићу у Приштини потврђена казна од шест година затвора

Веће врховног суда у Приштини потврдило је казну од шест година затвора Ненаду Арсићу из Чаглавице, због наводних ратних злочина на Косову и Метохији. Канцеларија за Косово и Метохију упозорила је да је ова одлука нови у низу доказа пристрасности судских инстанци из Приштине.

У одлуци се наводи да се захтев за заштиту законитости одбране осуђеног Ненада Арсића поднет против пресуде основног суда у Приштини од 24. децембра прошле године и пресуде апелационог суда одбија као неоснован.

Судско веће посебног одељења основног суда у Приштини осудило је у децембру 2020. године Ненада Арсића из Чаглавице на шест година затвора због кривичног дела ратног злочина против цивилног становништва.

Према наводима из пресуде он је, Ј. Ш. и С. Ш, приморавао да, како се тврди, "пију алкохол и певају српске песме".

"Недопустиво је да се Србима на Косову суди без чврстих доказа" 

Поводом одлуке реаговала је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије која је поручила да је недопустиво да се Србима на Косову и Метохији суди без чврстих доказа.

"Одлука такозваног Врховног суда Косова да потврди осуђујућу пресуду Ненаду Арсићу, Србину из Чаглавице, нови је у низу доказа пристрасности судских инстанци из Приштине", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додају са је недопустиво и срамотно да се Србима на Косову и Метохији ускраћује право на правично суђење и да се они прогањају и терете по тајним оптужницама и осуђују на вишегодишње казне затвора, без чврстог утемељења на доказима, уз бројне повреде њихових права.

"Ни такозвани Апелациони, ни такозвани Врховни суд, уопште нису разматрали став Арсићеве одбране о потпуно противречним исказима оштећених у овом случају, иако су двојица оштећених у својим изјавама наводили потпуно различите верзије истог догађаја", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

С тим у вези, додају, Арсићев одвокат већ припрема жалбу такозваном уставном суду, такозваног Косова, у коме ће изнети и ове аргументе, али и друге процесне повреде у случају Ненада Арсића.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво