Читај ми!

Више од 100 кривичних пријава због крађе метала у Зиђину

Компанија Зиђин поднела је више од 100 кривичних пријава против Н. Н. лица због крађе имовине. Апелује на надлежне да се убрза процесуирање и да се пљачкаши казне.

До сада је "Србија Зиђин Копер" поднела више од 100 кривичних пријава, а у току је и процедура за најновију кривичну пријаву због крађе две тоне секундарног бакра из погона дробљења у Борској флотацији, вредног око 1,7 милиона динара, саопштено је из те компаније.

Додају и да су припадници њиховог обезбеђења поједине крађе успели да осујете. 

"Роба коју су лопови прошле седмице покушали да украду, али су у томе спречени, вреди више од 800.000 динара и реч је о бакарној шљаци и бакарним одливцима", пише у саопштењу.

Истиче се и да напади на имовину ове компаније трају већ дуго али да је ситуација у октобру постала више него алармантна, те да не прође ни један дан а да се запослени и обезбеђење не сусретну "очи у очи" са лоповима.

Службе обезбеђења евидентирале су 395 особа које су прошле недеље чак 38 пута ушле у круг компаније, а ипак су само четири лица предата полицији и против њих ће се водити даља истрага, наводи Зиђин.

Поручују да је важно да правосудни органи, на основу доказа које су прикупиле компанија и фирма која се бави физичко-техничким обезбеђењем, убрзају преглед, вођење и процесуирање ових случајева и казне кривце.

"Незванично, у граду постоје три места за откуп секундарних сировина, а јавна је тајна да се чак 90 одсто украдене 'робе' кроз скрап поново врати у борску топионицу на прераду. Због тога је неизоставно потребно да се прописи око набавке, дистрибуције и откупа секундарних сировина усагласе са потребама привреде", истиче ова компанија.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво