Читај ми!

Ухапшене три особе, продавале фалсификована држављанства и личне карте

Три особе ухапшене због сумње да су током четири године варале српске држављане, којима је требало да на легалан начин прибаве оригинална документа које издаје Република Румунија, међу којима и уверење о држављанству и личне карте. Уместо оригинала, грађанима би давали фалсификоване исправе, које су им наплаћивали више хиљада евра.

Р. Д. (1972), М. Д. (1996) и К. Ј. (1978) ухапшени су због основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и превара у саизвршилаштву, саопштио је МУП.

Од троје ухапшених, двојица су румунски држављани, а као организатор криминалне групе означен је Р. Д.

Сумња се да су они, у периоду од почетка 2016. до новембра 2020. године, обећавали српским држављанима да ће им легалним путем обезбедити уверења о румунском држављанству као и оригиналне личне карте и путне исправе Републике Румуније, захтевајући од њих да на име наводних трошкова поступка предају новац у износу од више хиљада евра.

На овај начин је, како се сумња, ова група прибавила противправну имовинску корист од 175.910 евра.

Р. Д. је 2019. године регистровао Удружење грађана "Гвоздена врата - Poarta de fier" са седиштем у Кучеву, посредством којег је заинтересованим лицима издавао уверења о наводној промоцији румунске културе, а у изнајмљеном пословном простору одржавао састанке са особама које су заинтересоване за добијање румунског држављанства.

Уместо обећаних оригиналних докумената Републике Румуније оштећени грађани су добијали фалсификована документа или их уопште нису добијали.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву којом су обухваћена и двојица румунских држављана, приведени надлежном тужилаштву.

Полиција позива све оштећене да се јаве на телефон 011 2743 987, како би се утврдио укупан број оштећених.

Акцију су спровели припадници Службе за борбу против организованог криминала у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Тужилаштвом за организовани криминал у Београду.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво