Читај ми!

Ухапшено 16 особа због нелегалног организовања игара на срећу

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Министарством финансија-Управом за игре на срећу и надлежним тужилаштвима, у координисаној акцији контролисали су 64 нерегистрована објекта на територији Србије и ухапсили 16 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу.

У акцији која је спроведена на територији 17 полицијских управа ухапшени су Р. Д. (1960), С. М. (1960), обојица из Сомбора, А. С. (1982) из Чоке, Ј. Ћ. (1993) из Жабља,  Ј. К. (1985) из Новог Сада, Д. Р. (1971) из Мокрина, С. М. (1969) из Куршумлије, као и А. Ф. (1991) из Куршумлије.

Такође, ухапшени су и С. С. (1980) из Лесковца, Д. П. (1972) из Пирота, П. П. (1981) из Смедерева, Н. Д. (1965) из Бајмока, С. Ј. (1973) из Бача, као и Ј. З. (1952) из Чуруга, М. Р. (1984) из Велике Плане и И. Ш. (1991) из Крагујевца.

Они се терете да су у нерегистрованим објектима неовлашћено организовали клађење, игре на аутоматима, као и преко средстава електронске комуникације, док су, како се сумња, новац од уплата играча присвајали и улагали га у нове нерегистроване објекте и апарате за игре на срећу.

Против још 31 особе биће поднете кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршиле исто кривично дело.

Полиција је у нерегистрованим објектима пронашла и одузела 175 аутомата за игре на срећу, техничке уређаје и опрему за приређивање клађења, ТВ уређаје, као и 1.258.780 динара и 1.970 евра за које се сумња да су стечени од уплата играча.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним тужилаштвима.

"МУП наставља са сузбијањем свих видова криминала. Илегално клађење је пљачка буџета, али са собом повлачи и непријављене раднике, илегалну продају алкохола, цигарета. Играчи не могу бити сигурни да ће им добитак бити исплаћен, а држава је сигурна да ће се порези и доприноси избегавати. МУП је по први пут покренуо организовану акцију борбе против илегалних кладионица и наставиће са њиховим искорењивањем. Ни један криминал у Србији неће проћи без казне", поручио је министар Александар Вулин. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво