Читај ми!

Поново продужен притвор возачу који је аутомобилом ударио двојицу дечака на Карабурми

Први основни суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор Л. Г., који је у јулу на Карабурми на пешачком прелазу ударио двојицу дечака, а затим побегао. Деветогодишњи дечак преминуо је у болници од последица задобијених повреда.

Притвор му је продужен на предлог тужилаштва, због опасности од бекства и да не би у кратком року поновио кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

На ово решење суда, он и његов адвокат имају право да уложе жалбу.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је јуче суду оптужни предлог против Л. Г, којим је од суда тражило да га осуди на јединствену казну од десет година затвора

Возачу, првобитно, није био одређен притвор, пошто је судија за претходни поступак одбио предлог тужилаштва за притвор.

Кривично ванпретресно веће суда, међутим, усвојило жалбу је тужилаштва и одредило му притвор.

Због првобитног пуштања на слободу, грађани су организовали протесте на Карабурми, а министрака правде Маја Поповић је у јулу иницирала дисциплински поступак пред Високим саветом судства против судије за претходни поступак која је одбила да му одреди притвор.

Л. Г. се на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем.

После несреће напустио је лице места, није се сам пријавио након незгоде, већ га је пронашла полиција. Нема пријављено пребивалиште на територији Србије, јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.

Више пута је био осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних кривичних дела.

Терети се да је 18. јула око 20.15 управљајући путничким возилом у улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду, тако што је возилом ударио и оборио три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим напустио лице места, остављајући без помоћи особе чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца С. Б. (2011) и Л. Б. (2016) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници. Отац је задобио лаке телесне повреде.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво