Читај ми!

Поново одложено рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

Испитивање сведока тужилаштва у процесу за помагање у убиству Оливера Ивановића неће бити настављено ни сутра, како је то најављено на претходном рочишту, због мера владе уведених у међувремену како би се спречило ширење коронавируса.

Адвокат Јована Филиповић, бранилац једног од оптужених за помагање у убиству наводи да је испитивање првих сведока почело 30. августа, а да је наставак био предвиђен за 14. и 17. септембар.

"Због епидемијских мера, забране окупљања више од 20 особа на једном месту, ни сутрашње рочиште неће бити одржано, а следеће није заказано", пренела је РТС-у Филиповићева.

За помагање у убиству Оливера Ивановића оптужено је шест особа. Њих специјални тужилац у Приштини терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћено и неовлашћено поседовање или контролу оружја.

На првом рочишту, три по године од убиства, у Основном суду у Приштини сведочили су таксисти Хаки Нимани и његов син Ветон, који су возили Оливера Ивановића и Часлав Илић.

За сада је за сведочење пријављено 28 особа.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта ГИ "Слобода, демократија, правда", коју је основао и водио.  

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво