Читај ми!

Албанци напали Србина у северном делу Митровице, међу нападачима припадник КБС-а

Тројица младића албанске националности претукла су младића српске националности у насељу Бошњачка Махала у северном делу Косовске Митровице, али је полиција брзом реакцијом нападаче идентификовала и један број њих приведен. Канцеларија за КиМ осудила напад и поручила да се порукама из Приштине цртају мете на Србима.

Градоначелник општине Северна Митровица Милан Радојевић након синоћњег напада састао се данас са командиром Карабињера МСУ пуковником Стефаном Феделеом и известио га о нападу, посебно изражавајући забринутост због чињенице да је један од осумњичених који је учествовао у пребијању недужног српског младића припадник косовских безбедносних снага.

Радојевић је позвао припаднике КФОР-а и све њихове јединице да повећају присуство и будност на терену како би се овакви напади на Србе спречили, и како би се сви грађани Северне Митровице осећали безбедним.

Радојевић је поздравио брзу реакцију припадника полиције - региона Север у којој су идентификовани осумњичени и један део њих приведен и такође затражио од њих да појачају патроле, буду видљиви међу грађанима, како би се сви грађани осећали сигурним.

Канцеларија за КиМ: Порукама из Приштине цртају се мете на Србима

Напад на српског младића у Бошњачкој махали, као и серија сличних инцидената којима су Срби на простору Косова и Метохије изложени од почетка године, рефлексија су неодговорних порука и поступака политичара из Приштине који подстичу нетрпељивост према нашем народу и Србима цртају мету на челу, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Најоштрије осуђујући ноћашњи напад, Канцеларија захтева да међународне организације, које су у служби очувања мира и безбедности на Косову и Метохији, омогуће миран живот Србима на Космету.

Наводи се да је младић српске националности Д. М. (20) нападнут ноћас око један сат после поноћи у насељу Бошњачка махала, у северном делу Косовске Митровице.

"Њега су физички напала тројица Албанаца, без икаквог повода. Он је са повредама главе примљен у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици где му је указана помоћ и налази се на опсервацији", наводи се у саопштењу.

Истиче се да посебно забрињава чињеница да је један од нападача на Д. М. запослен у такозваним Косовским безбедносним снагама.

Почетком овог месеца претучен је још један српски младић од стране групе Албанаца, а претходног месеца физички су нападнути 67-годишњи старац и 13.годишњи дечак, подсетили су из Канцеларије за КиМ.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво