Читај ми!

Српски младић претучен код Новог Брда

Младића Николу Перића напале су вечерас, у селу Зебинце код Новог Брда, две непознате особе и нанеле му телесне повреде, због којих је пребачен у болницу. Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је напад на Перића наставак таласа инцидената према Србима на Kосову и Метохији, којих од почетка године има скоро 90.

Напад се догодио око 20 часова, на путу, када је Никола враћао краве са испаше. 

"На 20 метара од куће, на путу му је пришао аутомобил из ког су изашле две особе и физички га напале. Док смо ми из дворишта видели шта се дешава и кренули према њима, Николи су нанели повреде по глави и другим деловима тела. Успели су да побегну", испиричао је РТС-у очевидац Драган Васић. 

Позвао је полицију и пријавио напад. 

Полиција је повређеног младића старог 23 године одвезла у болницу и започела истрагу и трагање за нападачима, за које у Зебинцу мисле да су Албанци. 

Породица нападнутог младића је најбројнија међу Србима у Зебинцу.

Канцеларија за КиМ: Наставак таласа инцидената према Србима

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да се Никола враћао са испаше стоке када му је "пут препречио аутомобил из ког су изашла тројица Албанаца и мучки га напала".

"Он је са више повреда упућен на преглед у болницу у Гњилану, а читав случај је пријављен полицији. Ово је наставак таласа инцидената према Србима на Kосову и Метохији, којих од почетка године има скоро 90. Недопустиво је да Никола буде мета силеџија и хулигана само зато што је Србин", саопштила је Канцеларија за КиМ.

Тај инцидент је, како се наводи, изазвао огромну узнемиреност и револт међу српским становништвом у тој општини.

"Очигледно је да антисрпско расположење на Kосову и Метохији не јењава, као и екстремистичке претензије политичких лидера. Такво понашање без сумње је осокољено учесталим провокацијама које долазе из Приштине, као и нереаговањем међународне заједнице", каже се у саопштењу.

Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева да починиоци овог злочина буду што пре откривени и санкционисани, а безбедносна ситуација у српским срединама подигнута на још виши ниво.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво