Читај ми!

Велики број пожара у Пчињском округу, ватрогасци апелују на грађане да не пале стрњику

На територији Пчињског округа током јучерашњег дана забележено је 27 мањих пожара на отвореном простору, на неколико различитих локација, углавном суве траве, ниског растиња, а делом и борове и мешовите шуме.

Ватрогасци су угасили 22 позара, међу којима и онај који је захватио објекат у улици Пане Ђукића у Врању.

Из Градског штаба за ванредне ситуације саопштавају да је петоро грађана затражило медицинску помоћ због тровања димом. Причињена је и материјална штета на грађевинским објектима и пољопривредном земљишту.

Руководство града и представници Канцеларије за ванредне ситуације апелују на грађане да се понашају одговорно. Осим што је кажњиво, паљење стрништа је изузетно опасно.

Тренутно је актуелан пожар на територији општине Босилеград где је ангажовано 16 ватрогасаца-спасилаца из Ватрогасно-спасилачке јединице Босилеград, Јагодина и Пирот, са шест возила, а било је и пожара на отвореном простору и у месту Пунушевце код Врања, где је тренутно ангажовано 18 ватрогасаца-спасилаца са 6 возила, саопштавају из Сектора за ванредне ситуације.

Гашењу пожара у Босилеграду помажу и припадници ЈП Комуналац, ЈП Дирекција и локалног Спотског савеза, а на територији града Врања радници шумског газдинства Врање.

Имајући у виду веома високе температуре као и чињеницу да је узрок пожара на отвореном простору углавном људска непажња, апелујемо на грађане да поштују законске одредбе и да се уздрже од паљења ватре на недозвољеним местима, где чак и мала непажња може имати несагледиве посљедице по људе и животну средину.

Из Сектора за ванредне ситуације посебно апелују и да се спаљивање корова и ниског растиња чини на одговоран и безбедан начин и на површинама које се могу контролисати, а после тога да буду угашени остаци ватре, како се не би неконтролисано ширио пожар.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво