Читај ми!

Осумњичени да је аутомобилом ударио дечаке на Карабурми браниће се са слободе

Први основни суд у Београду одбио је да одреди притвор за Л. Г. (38) који је, како се сумња, у недељу увече на Карабурми својим аутомобилом ударио двоје деце на пешачком прелазу па побегао. У даљем току поступка браниће се са слободе. Тужилаштво је указало да је више пута осуђиван и то два пута због кривичних дела из области саобраћаја.

Судија за претходни поступак му је одредио забрану напуштања боравишта и одузимање возачке дозволе, рекла је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

На ово решење и одбрана и тужилаштво имају право да се жале кривичном ванпретресном већу суда.

У тужилаштву кажу да ће се сигурно жалити.

 Тужилаштво је претходно тражило да се Л. Г. одреди притвор због опасности од бекства и да не би у кратком року поновио кривично дело, или утицао на сведоке, јер се бранио ћутањем.

У захтеву за одређивање притвора тужилаштво је подсетило и да је Л. Г. напустио лице места, да се није сам пријавио након незгоде већ га је пролашла полиција и да нема пријављено пребивалиште на територији Србије, односно адреса пребивалишта је пасивизирана.

Такође, тужилаштво је указало да је више пута осуђиван и то два пута због кривичних дела из области саобраћаја.

Л. Г. је ухапшен у понедељак пошто је побегао са лица места. 

Осумњиченом Л. Г. се на терет стављају кривична дела – тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Кривичном пријавом Л. Г. је стављено на терет да је 18. јула око 20.15 часова управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и оборио три пешака који су коловоз прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца С. Б. (2011.) и Л. Б. (2016.), која су прелазила улицу у пратњи оца, задобила тешке телесне повреде, док је отац М. Б. задобио, за сада, лаке телесне повреде.

У наставку поступка тужилаштво ће испитати и оштећене и сведоке, одредити медицинско вештачење како би се утврдио степен повреда које су задобили оштећени, као и саобраћајно техничко вештачење ради утврдивања свих околности под којима се догодила саобраћајна незгода.  

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво