Читај ми!

Ребић саслушан у истрази против Папића

У Вишем јавном тужилаштву у Београду, након два и по сата, завршено је саслушање директора полиције Владимира Ребића у оквиру истраге која се води против бившег заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Горана Папића.

Владимира Ребића је тужилаштво испитало као сведока којег је предложила Папићева одбрана.

Он је у тужилаштво ушао и из њега изашао на споредни улаз, кроз гаражу Палате правде, тако да новинари који су га чекали испред нису могли да га сниме.

 

 Сведочење у истраз

и је затворено за јавност, а саслушању директора полиције присуствовао је Папићев бранилац Бранислав Тапушковић.

Тапушковић је новинарима рекао да је након сведочења Ребића утврђено да његов брањеник није извршио дело за које се терети, односно да није ургирао да се врати привремено заплењено блиндирано возило криминалцу Марку Миљковићу у априлу 2020. године.

"Након исказа Ребића јасно је да Папић није могао да нареди враћање возила. То су урадили (сада бивши начелник Управе криминалистичке полиције) Миленко Мунижаба и (начелник Другог одељења УПК Београд) Зоран Ковачевић", прецизирао је Тапушковић у изјави за медије испред Палате правде.

Тапушковић је напоменуо да је саслушањем Ребића завршена истрага против Папића и да очекује да ће тужилаштво у наредном периоду донети одлуку о оптужном предлогу.

Папића тужилаштво сумњичи за кривично дело трговина утицајем, јер је, како сумња, у априлу 2020. године, мимо процедура, ургирао да се Марку Миљковићу, сада осумњиченом за организовање криминалне групе, одмах врати привремено заплењени блиндирани аутомобил.

Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Крајем априла, у истрази против Папића сведочио је и бивши министар унутрашњих послова Небојша Стефановић (сада министар одбране).

Папић је на саслушању код тужиоца негирао извршење кривичног дела.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у марту је хапшењем Папића започело спровођење доказних радњи у скраћеном поступку који се води против Папића за кривично дело трговина утицајем, за које је законом запрећена казна од једне до осам година затвора.

Папићу је укинут притвор 29. априла и сада се брани са слободе.

МУП је раније саопштио да се Папић сумњичи да је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао је од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето.

Истог дана возило је враћено Миљковићу, који је, иначе, заједно са Вељком Беливуком под истрагом као организатор криминалне групе која се сумњичи за пет убистава, препродају дроге, држање и ношење оружја, отмице...

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво