Читај ми!

Тужилаштво: Проширена истрага против Беливука за још два убиства

Тужилаштво за организовани криминал поново је проширило истрагу против припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, због још два кривична дела тешког убиства, потврђено је у тужилаштву за организовани криминал.

Наредба о проширењу истраге донета је у четвртак, 8. јула, прецизирају у тужилаштву. Медији су претходних дана пренели да су у питању убиства Лазара Вукичевића и Александра Глигоријевића Пукија.

У првој фази истраге њима су се на терет стављала три убиства и то Милана Љепоје, Здравка Радојевића и Горана Величковића.

Поред тога, ова група од скоро 30 ухапшених чланова, терети се и за злочиначко удруживање, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја, а од првог проширења истраге у мају месецу, четворица њих су под сумњом и за отмице.

За сада се сви осумњичени налазе у притвору, а Беливуку, Миљковићу и већини припадника групе шестомесечни притвор истиче 2. августа.

До тада се очекује да ће тужилаштво за организовани криминал подићи оптужницу против ове групе, те да ће суд и даље њеним припадницима продужити притвор.

Против Беливука, Миљковића и осталих двадесетак припадника њихове организоване криминалне групе који се терете за најтежа кривична дела, истрага је покренута у фебруару.

Беливук и Миљковић су под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Партизанове навијачке групе "Принципи".

Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А. Ш, код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Kрајем априла је у скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила ова криминална група, пронађена и машина за млевење меса која је размонтирана и послата на вештачење.

Сумња се да су у њој млевени остаци тела, особа које су припадници клана ликвидирали.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и М. Б. (36), М. Б. (32), В. Г. (36), М. Т. (33), Ф. И. (29), С. Л. (35), Б. K. (33), Н. Ђ. (35), В. Д. (46), А. В. (39), Д. Т. (38), Н. С. (33), Н. Л. (41), Н. С. (29), Ж. K. (41), Н. Ј. (50), В. Г. (38), С. С. (39) и В. В. (29) и М. А.

У мају су ухапшени и М. Л. С. (21), М. С. (40), А. Д. (24) и А. С. (22).

Kод ове четворице су у претресу станова осумњицених заплењена два пиштоља, ваздушна пушка, око 600 метака, мања количина наркотика, као и више мобилних телефона, компјутери и новац.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво