Читај ми!

Нова пресуда за нападаче на Борка Стефановића, жалбе најавили и одбрана и тужилац

Након што је Апелациони суд у Kрагујевцу поништио првостепену пресуду крушевачког Вишег суда којом су три особе осуђене за више кривичних дела новембра 2018. године, када су нападнути тадашњи лидер левице Србије, Борко Стефановић, активиста Бобан Јовановић и полицајац Дејан Палибрк, донета је нова пресуда.

Марко Живковић и Данијел Гмијовић осуђени су као у претходном поступку на три и по године затвора. Милош Шапоњић добио је јединствену казну од три године и девет месеци затвора, што је за три месеца мање у односу на пресуду из септембра прошле године.

До промене у казни за Шапоњића је дошло након што је тужилац следећи сугестију Апелационог суда изменио део оптужнице која се односи на напад на службено лице.

Жалбе су најавили су и одбрана и тужилац.

Одлуком од 17. марта Апелациони суд у Крагујевцу вратио је предмет првостепеном суду у Крушевцу на поновно суђење које почело 13. маја.

У инциденту испред МЗ Расадник, у новембру 2018. године нападнути су тадашњи лидер Левице Србије Борко Стефановић, активиста Бобан Јовановић и полицајац Дејан Палибрк.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво