Читај ми!

Акција полиције у Београду - ухапшене четири особе, заплењени наркотици и блиндирано возило

Полиција у Београду ухапсила је четири особе осумњичене да су припадници организоване криминалне групе, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

У саопштењу МУП-а наводи да су у наставаку акције "Муфлон" припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, Полицијске управе за град Београд, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Тужилаштвом за организовани криминал ухапсили четири особе осумњичене да су припадници организоване криминалне групе.

За организатора групе сумњичи се Д. Ђ. (1988) кога је ухапсила аустријска полиција у Бечу, а по информацијама безбедносних служби Србије, том приликом је заплењено око 10 килограма хероина.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, полиција је ухапсила припаднике организоване криминалне групе: П. Н. (1989), С. Р. (1989), С. Ж. (1996) и О. Т. (1983), док се за две особе интензивно трага.

Полиција је претресом 16 локација на територији Београда пронашла наркотике и скупоцена возила од којих је једно блиндирано, као и већу количину новца, наводи се у саопштењу.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Коментаришући хапшење те групе, министар унутрашњих послова Александар Вулин узјавио је да је то велик иуспех полиције, БИА и Тужилашта за организовани криминал. Вулин додаје да је међународна сарадња полиције једини начин да се прекине ланац кријумчарења наркотика. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво