Читај ми!

Kомплетирани списи предмета против Саљиха Мустафе

Тужилаштво Специјалног суда за злочине припадника ОВK комплетирало је списе предмета против Саљиха Мустафе и проследиће их претпретресном панелу на разматрање пре почетка суђења, саопштено је из специјалног косовског суда са седиштем у Хагу.

Предмет против Саљиха Мустафе, једног од команданата ОВK за подручје Подујева, први је предмет спреман за прослеђивање једном претресном панелу.

Спис предмета биће спреман за прослеђивање претпретресном панелу сутра, 7. маја.

Председница суда Екатерина Трендафилова распоредила је судије Роланда Декерса, Мапи Велтфољу, Жилбера Битија и Владимира Микулу (резервни судија) у претресни панел.

Панел по пријему списа предмета са странама у поступку одржава конференцију за припрему суђења и утврђује рок за предају свих поднесака који се морају доставити пре почетка претреса.

У септембру прошле године полиција је по налогу тужилаштва Специјалног суда ухапсила Саљиха Мустафу у Приштини и пребацила га у пртивор.

Уптужници која је потврђена 12. јуна, а објављена 28. септембра прошле године, наводи се да Мустафа сноси појединачну кривичну одговорност и кривичну одговорност као претпостављени старешина за злочине које су од 1. до 19. априла 1999. године починили одређени припадници ОВK против лица заточених на имању у Злашу које је служило као затвор.

У оптужници против Мустафе се тврди да је одговоран за поменута кривична дела извршена над најмање шест лица.

Мустафа негирао је кривицу по свим тачкама оптужнице.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво