Читај ми!

Кадри Весељи привремено напустио притвор суда у Хагу

Један од команданата бивше ОВК Кадри Весељи привремено је пуштен из притвора Специјалног суда у Хагу и допутовао је у Косовску Митровицу због лошег здравственог стања његовог оца, преносе медији на албанском.

Кадри Весељи је данас виђен у болници у Косовској Митровици, а из Специјалног суда је саопштено да су разлози његовог доласка на Косово породични.

Медији преносе да је његов отац претрпео мождани удар и да је сада хоспитализован у неуролошкој болници и да је у озбиљном здравственом стању.

"Из нужних хуманитарних разлога, претпретресни судија наложио је организацију породичне посету Косову како би се упознао са ужом породицом. Оптужени остаје у притвору Специјализованих већа. Еулекс и косовска полиција подржавају специјализоване коморе Косова", наводи се у одговору Специјалног суда приштинским медијима.

Весељи је заједно са бившим косовским председником Хашимом Тачијем, бившим председником скупштине Јакупом Краснићијем и бившим послаником Реџепом Сељимијем на заједничкој оптужници за почињене ратне злочине на Косову. 

Тужилаштво Специјалног суда у Хагу потврдило је оптужницу против председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија, почетком новембра 2020. године. 

Некадашњи шеф обавештајне службе такозване ОВК Кадри Весељи негирао је кривицу за оптужбе Специјализованог тужиоца Косова у Хагу.

Специјализовано тужилаштво поднело је у јуну предлог оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво