Читај ми!

Тужилаштво у Јагодини покренуло случај "Палма"

Више јавно тужилаштво у Јагодини формирало је предмет на основу тврдњи Маринике Тепић на рачун председника Скупштине општине Јагодине и лидера ЈС-a Драгана Марковиће Палме, али и још неких особа, за подвођење жена. Предмет је формиран и на основу захтева који је данас поднео Тужилаштву Марковић, за утврђивање свих околности у вези са наводима са конференције за новинаре Маринике Тепић.

Виши јавни тужилац Радослав Вучковић потврдио је за РТС да је дат налог полицији за прикупљање свих потребних обавештења, након чега ће бити одлучено да ли је евентуално извршено неко кривично дело.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изнела је оптужбе на рачун Марковића, али и још неких особа, за подвођење жена и девојчица у Јагодини.

На конференцији за новинаре у седишту ССП-а емитован је и снимак наводног сведочења мушкарца чији је идентитет заштићен и лик замагљен, а који тврди да је упућен у те случајеве.

Мариника Тепић је рекла да је то разлог да тужилаштво реагује, а да Влада падне, јер је, како каже, Марковић део владајуће већине.

Марковић је одржао конференцију за новинаре на којој је читав случај назвао измишљотином.

Драган Марковић Палма рекао је да одговорно тврди да су изјаве против њега "лаж". "Због овога неко мора да иде у затвор или Мариника Тепић или ја. Мариника Тепић мора све да докаже", рекао је Марковић.

Партије, невладине организације и политичари позивају надлежне да хитно испитају оптужбе за подвођење девојчица и жена у Јагодини и наводну умешаност Драгана Марковића и других високих функционера.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво