Читај ми!

Акција полиције у Бањи Ковиљачи, откривено 70 илегалних миграната

У великој акцији припадника Министарства унутрашњих послова на подручју Бање Ковиљаче и суседних општина откривено је 70 илегалалних миграната. Они су уз пратњу Жандармерије аутобусима упућени у Прихватни центар у Прешеву.

У напуштеној кући у близини железничке станице у Бањи Ковиљачи, припадници МУП-а пронашли су више од 20 миграната, а преостали су лоцирани у Љубовији и Малом Зворнику.

Међу њима је било и пет жена са шесторо деце. Приликом акције мигранти нису пружали отпор, и у два аутубуса кренули су пут Прешева.

Повод за ову акцију био је инцидент који се почетком недеље догодио управо у центру Бање Ковиљаче када је дошло до физичког обрачуна између двојице миграната приликом којег је 23-годишњи Авганистанац задобио убодне ране оштрим предметом након чега је и преминуо у болници у Лозници.

Полиција је убрзо после тога пронашла починиоца и он је уз кривичну пријаву приведен у Више тужилаштво у Шапцу.

Због близине границе са Републиком Српском, проблем са мигрантима у приобаљу реке Дрине траје већ годинама.

Бања Ковиљача уједно је била и место њиховог окупљања, одакле су илегалним путевима покушавали да оду ка земљама Европске уније.

"Ми смо од почетка указивали, малтене близу десет година, ми нон стоп указујемо и зовемо надлежене. Ми се управо надамо да ће ова акција потрајати, она мора да потраје, у супротном они су одлично организовани", каже Саша Опанковић из Бање Ковиљаче.

У полицији кажу да ће се акције спроводити у будуће, јер је циљ Министарства унутрашњих послова, као и локалне самуправе, да кроз редовне конторле миграната брину о сигурности грађана, али и мигрантима којима ће у прихватним центрима бити обезбеђено поштовање свих права и адекватни услови за боравак.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво