Спречено кријумчарње 45 птица па прелазу Сремска Рача

Цариници на граничном прелазу Сремска Рача, у сарадњи с полицијом, спречили су у недељу покушај кријумчарења 45 птица, од којих многе припадају заштићеним врстама.

Приликом редовне царинске контроле у аутомобилу "фолксваген еос" регистарских ознака БиХ, 25-годишњи возач и његова два сапутника, отац и син, одговорили су да превозе два пауна и две кокошке које су купили на берзи у Новом Саду, наводи се у саопштењу Управе царина.

Међутим, током детаљне контроле, пронађено је чак 45 птица, од којих су неке заштићене Конвенцијом о међународној трговини угроженим врстама дивље флоре и фауне (ЦИТЕС). Од откривених 45 птица, чак 16 јединки се убраја у заштићене, а две јединке спадају у строго заштићене врсте.

Када су службеници отворили возило, у његовој унутрашњости и пртљажнику, пронашли су мноштво кутија и кавеза у којима се налазило чак 18 папагаја (четири различите врсте), две грлице, два пауна, 10 украсних кока (три врсте), осам украсних голубова, два канаринца и три фазана.

Нажалост, птице су превожене у нехуманим условима, збогчега су фазани угинули.

Оне које су преживеле покушај кријумчара, предате су биологу београдског зоо-врта који се постарао да птице буду безбедно смештене у прихватилиште, док ће према одлуци јавног тужиоца против једног од путника бити поднета кривична пријава, додаје се у саопштењу Управе царина.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво