Обијена амбуланта у селу Гојбуљи код Вучитрна

Непознати починиоци обили су у току јучерашњег дана здравствену амбуланту у селу Гојбуљи, у општини Вучитрн, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

На амбуланти је поломљено стакло на вратима и једно прозорско окно, а немили призор уочио je домар који ради у овој установи.

Косовска полиција извршила је увиђај, али починиоци још нису откривени, наводи се у саопштењу.

Како се истиче у саопштењу, здравствена амбуланта у селу Гојбуљи је од виталног значаја за примарну здравствену заштиту и прву помоћ житељима овог села у коме живи неколико десетина Срба.

"Најновији инцидент посебно забрињава у периоду пандемије коронавируса, када је здравстевни систем оптерећен, а људи већ у великој мери уплашени за своје здравље", додаје се у саопштењу.

Нажалост, ово није први пут да се ова здравствена станица налази на мети вандала. Иста ова амбуланта била је на мети изгредника и прошле године, али су мештани села успели да зауставе нападаче.

"То говори у прилог томе да су на мети вандала све учесталије, не само верски објекти СПЦ на Косову и Метохији, већ се у време пандемије коронавируса интензивирају и напади на здравствене објекте у српским срединама на КиМ. Прошлог месеца на зиду здравствене амбуланте у Сувом Долу освануо графит са натписом УЧK, који је посебно узнемирио мештане", каже се у саопштењу.

Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева од надлежних органа хитну реакцију и хапшење починилаца овог инцидента.

"Исто тако, тражимо да се појача безбедност у српским срединама на Kосову и Метохији и стане на пут угрожавању српске имовине и застрашивању српског народа", закључује Канцеларија за КиМ.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво