Читај ми!

Тужилаштво: Саслушано четворо "антиваксера", предложене мере

Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал испитало је четири особе које се сумњиче за изношење лажних тврдњи у вези са вакцинама и вакцинисањем, а које су довеле до узнемирења јавности, међу којима је и председница покрета "Живим за Србију" лекарка Јована Стојковић.

Сви осумњичени су након саслушања пуштени да се бране са слободе, а тужилаштво је предложило Вишем суду у Београду да им одреди меру забране прилажења, састајања и комуникације.

"Мера се односи управо на групе које администрирају или учествују у комуникацији. Уколико мера буде одређена, а непоштована, поступићемо даље у складу са законом", речено је Танјугу у том тужилаштву.

Једна особа ће бити накнадно позвана на саслушање, док је против супруга Јоване Стојковић, чији је стан претресен након чега је приведена на саслушање, поднета кривична пријава због ометања службеног лица у вршењу служене дужности Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

Владимир Стојковић је, наиме, јутрос приликом претреса њиховог стана ушао у расправу са припадницима СБПОК-а, док је цео претрес снимао телефоном.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво