Читај ми!

Адвокат Тинтор: Вештачења потврдила исказе Алексићевих жртава

Вештачења девет глумица, жртава власника школе глуме Мирослава Алексића, завршена су и потврђују веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао, рекао је пуномоћник неколико жртава адвокат Југослав Тинтор.

Адвокат је указао да је жртве вештачила комисија вештака неуропсихијатара и психолога, која је закључила да су оне трпеле "психичке патње високог итензитета".

"Добили смо налазе и мишљења, која се разликују од жртве до жртве, али у суштини потврђују њихове исказе и појачавају оптужбу против окривљеног", нагласио је Тинтор, који заступа и глумицу Милену Радуловић.

Радуловићева је Алексића прва пријавила полицији у јануару, након чега је он ухапшен и од тада се налази у притвору, а убрзо су се и друге девојке осмелиле да га пријаве.

Истрага се ближи крају 

Уколико тужилаштво не буде тражило извођење још неких доказа, истрага би овим вештачењем могла да се оконча, а потом да уследи одлука о подизању оптужнице.

Алексић се терети за силовање и полно узнемиравање девет полазница те школе у периоду од 2008. до 2020. године.

Налази се у притвору који му је продужен 12. марта да не би у кратком року поновио кривично дело.

Против њега је средином јануара покренута истрага након пријаве шест девојака, а у међувремену је два пута проширена по пријави још три девојке.

Алексић се терети за 19 кривичних дела, 11 су полно узнемиравање и осам силовања извршених од 2008. до 2020. године на штету укупно девет оштећених, од којих је једна била малолетна.

Остале девојке је, како оне тврде, нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

Алексић је до сада негирао да је сексуално напаствовао ученице глуме у својој школи.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво