Читај ми!

Локализован пожар у старој Стаклари у Панчеву, железница обуставила превоз опасних материја

Ватрогасци су локализовали пожар који је око 17.30 избио у бившој фабрици стакла у Панчеву, коју сад новосадска фирма "Промист" користи за складиштење вештачког ђубрива. У пожару није било повређених, а ватрогасци раде на догашивању.

Запалила се стара дрвена барака бивше Стакларе у којој, према речима директора фирме Горана Којића, није било опасних материја.

Ватрогасци су правовремено реаговали, успели да локализују пожар и тренутно раде на догашивању.

Није било повређених у пожару. 

Градоначелник Панчева Александар Стевановић рекао је РТС да је мобилна екипа Завода за јавно здравље за контролу квалитета ваздуха изашла на терен и утврдиће да ли је било опасности по животну средину.

Mинистарка заштите животне средине Ирена Вујовић каже да у објекту у Панчеву није било опасних супстанци и вештачког ђубрива на бази амонијум нитрата са високим садржајем азота.

"Инспектори заштите животне средине су приликом недавне контроле у стаклари утврдили да ту не постоји ђубриво на бази амонијум нитрата са високим садржајем азота и зато грађани немају разлога за бригу. Сигурност грађана нам је на првом месту, и наставићемо да контролишемо ту локацију, и да ли има ове опасне материје у вештачком ђубриву", рекла је министарка Вујовић. 

Друмски саобраћај није прекидан, док је железница обуставила превоз опасних материја пругом која пролази поред запаљеног складишта.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво