Читај ми!

Гојковићева предала документа истражним органима, какве су везе музеја и навијачких група

Министарка културе и информисања Маја Гојковић изјавила је да је истражним органима предала документа која указују на повезаност осумњичених за припадност криминалној групи Вељка Беливука са државним функционерима, а везано за област културе.

Министарка Гојковић је казала да је предала два предмета који се односе на везу ресорног Министарства са инкриминисаним лицима и најавила да ће предати и трећи документ који је у вези са тешком крађом у једном београдском музеју.

"Не знам да ли трећи предмет има везе са том групом, али видим да се појављују одређене навијачке групе за тај музеј и треба истражити. Оно што сам нашла није потпуно, али је очигледно повезано са више страна и са више нивоа власти", рекла је Гојковић за телевизују K1.

Нагласила је да је реч о "чистом криминалу", али да не може да говори о детаљима тих предмета због тока истраге.

"Јавност ће бити шокирана колико је то далеко отишло, а онда неко поставља питање да ли је имало везе са МУП-ом. Па ако је имало везе у култури, онда је сигурно имало и са МУП-ом", рекла је Гојковићева.

Изразила је уверење да ће председник Србије Александар Вучић оценити моменат у складу са током истраге, коју спроводе полиција, Тужилаштво, БИА и друге информативне агенције и да ће изнети сва своја сазнања о умешаности државних функционера у криминалне афере.

"Председнику је најтеже јер је имао поверење у одређене људе који су радили против њега, његове породице и државе. Он нема шта да крије и сигурно ће рећи о коме се ради", рекла је министарка Гојковић.

Упитана да ли зна о чему се тачно ради, министарка је казала да може само да претпостави и подвукла да се влада не меша у рад полиције, Тужилаштва и безбедносних агенција, али да је у последњие време сваки члан владе имао одређена сазнања о спрези делова државе и мафије.

"Тога се много скупило, немогуће је да се у Србији створи мафија, а да у томе нису учествовали делови државе и одређених министарстава", нагласила је Гојковићева.

Додала је да верује свом страначком колеги Милошу Вучевићу да су на челу свега двоје министара и да претпоставља на кога је мислио.

На питање какав потез очекује од премијерке Ане Брнабић која би требало да "прави резове" у влади, Гојковић је казала да ће се, када се завши истрага и види ко је учествовао у стварању мафије у Србији, сигурно разговарати о функцијама.

"Ако се претпоставке Вучевића, мене и неких других, и поруке председника Републике заиста обистине и докаже умешаност државног врха, илузорно је говорити да ће неко бити у затвору или министар било чега или на било ком положају у држави. Не морају то бити само министри, убеђена сам да је то доста дубоко ушло", навела је Гојковићева.

Она је казала да није имала контакте са министрима на које се сумња да су имали везе са криминалним круговима јер се, како каже, "не преплићу у својим пословима", као и да никада није била пријатељ са њима.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво