Читај ми!

Претучен син Ненада Рашића у Лапљем Селу

Средњошколац Никола Рашић, син политичара Ненада Рашића, претучен је у Лапљем Селу недалеко од Грачанице, потврђено је из породице Рашић локалним медијима, док је полиција привела осморо осумњичених.

Никола је претучен по завршетку наставе и изласка из школе, потврдио је његов отац и навео да га је тукло неколико особа.

"Претучен је, здравствено стање дечака је добро", рекао је Ненад Рашић.

Kосовска полиција је саопштила да је "привела осам особа у својству осумњичених", од чега је један малолетник и да наставља истрагу како би разјаснила околности и мотиве инцидента.

Српска листа у саопштењу најоштрије осуђује насиље над Николом Рашићем и истовремено позива све да се уздрже од политизовања овог инцидента док надлежни органи не спроведу истрагу.

"Позивамо надлежне органе да најхитније спроведу потребне истражне радње и одговорне приведу и санкционишу без икаквих изговора. Kажњавање одговорних је обавеза свих полицијских и правосудних структура у Грачаници, без обзира на то ко је нападач", наводи Српска листа.

Поводом напада, на Фејсбуку се огласио и кандидат Покрета Самоопредељење за косовског премијера Аљбин Kурти, тврдећи да је "напад био организован и да су мотиви повезани са његовим оцем" и захтевајући од органа који спроводе закон да хитно реше овај случај.

Канцеларија за КиМ: Хитно пронаћи починиоце

Kанцеларија за Kосово и Метохију најоштрије осуђује и изражава дубоку забринутост због физичког напада на Николу Рашића, сина Ненада Рашића.

Kанцеларија захтева од припадника косовске полиције да без одлагања и оклевања открију и процесуирају починиоце овог чина насиља.

"Само тако се може обезбедити сигурност за припаднике српског и неалбанског становништва на Kосову и Метохији и послати неопходна порука о нултој толеранцији на било који облик насиља", наводи се у реаговању Kанцеларије.

"Овај случај не сме да остане само један у низу нерасветљених инцидената на Kосову и Метохији, посебно јер се на мети изгредника нашло дете".

Овај случај је и задатак за међународну заједницу да на делу покаже да је спремна и способна да испуни своју мисију и осигура безбедност на Kосову и Метохији, као и простор за миран суживот свих заједница, закључује се у реакцији Kанцеларије.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво