Читај ми!

Тужилаштво покренуло истрагу против две запослене у вртићу "Замак" због злостављања деце

Друго основно јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против две запослене у вртићу "Замак" на Вождовцу због злостављања и мучења малишана.

Истрага је покренута против В. С., због кривичног дела злостављање и мучење, и Т. Ј., због кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица, прецизирала је за Танјуг портпаролка тужилаштва Милица Љубичић.

Истрага је покренута када су, у сарадњи с полицијом, прикупљени докази и утврђено чињенично стање у вези са поступањем запослених у вртићу "Замак", навела је Љубичићева и истакла да ће доказне радње бити покренуте по хитном поступку.

Медији су пренели да се на друштвеним медијима прошле седмице појавио снимак из вртића "Замак" на ком се нејасно види како васпитачица грубо поступа са групом малишана, "вади их из ормара и у неком тренутку на земљи, ногом држи једног малишана".

Инспекција је хитно послата у овај вртић где је утврђено да је снимак аутентичан, па су реаговали надлежни органи кривичног гоњења.

Просветна инспекција Града Београда донела је у понедељак решење о привременој забрани рада предшколске установе "Замак" на Вождовцу у којој је камерама забележено грубо, нестручно и несавесно опхођење према деци, саопштено је из Секретаријата за образовање и дечју заштиту.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво