Читај ми!

Петог фебруара ново припремно рочиште по трећој оптужници за убиство Оливера Ивановића

Ново припремно рочиште по трећој оптужници против осумњичених за убиство Оливера Ивановића, заказано је за 5. фебруар, пренела је РТС-у адвокат Јована Филиповић, бранилац оптужене Силване Арсовић.

Биће то трећи покушај одржавања припремног рочишта, по новој оптужници, пошто је прво (4. децембра) прекинуто, због захтева за промену браниоца једног од оптужених, а друго, заказано за 11. децембар, одложено.

Према новој оптужници, већина осумњичених оптужена је за кривично дело тешко убиство, злоупотребу службеног положаја и откривање службене тајне. Помиње се и организовање криминалне групе.

Одлуком Апелационог суда у Приштини друга оптужница је прошле године враћена Специјалном тужилаштву на уређење – због утврђивања времена, места и начина извршења кривичног дела и потврђивања да ли има основане сумње да су лица којима се стављају на терет кривична дела заиста то и учинила.

Трећа оптужница је уручена оптуженима и њиховим адвокатима на српском језику.

Према наводима у њој, за убиство су оптужени Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара. У оптужници пише да је убиство наводно организовала група чије су вође Жељко Бојић, Милан Радоичић и Звонко Веселиновић, који су у бекству.

Жарко Јовановић је оптужен за злоупотребу службеног положаја, а Драгиша Марковић за откривање службене тајне.

Прва оптужница у случају убиства Оливера Ивановића подигнута је у децембру 2018. године.

Лидер ГИ СДП, Оливер Ивановић, убијен је 16. јануара 2018. године, са више хитаца у леђа, док је улазио у просторије своје странке у Kосовској Митровици.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво