Читај ми!

Обијена и опљачкана српска кућа у Бабином Мосту

Непозанте особе насилно су данас ушле у кућу Дејана Вучковића у Бабином Мосту код Обилића и из ње однеле ситније дечије ствари. Kанцеларија за Kосово и Метохију указује да посебно узнемирава чињеница да је до пљачке дошло баш на дан када породица као и остали православни верници обележавају Божић, један од својих најважнијих празника.

Горан Данчетовић, председник Одбора села наводи за РТС да су непознате особе развалиле прозор куће док је Дејан са супругом и децом био код рођака.

"Извршиле су преметачину, али у кући драгоцености и новца није било", пренео је РТС-у Данчетовић.

Навео је да је полиција извршила увиђај и отворила истрагу.

Данчетовић подсећа да је кућа Дејана Вучковића већ обијена 2018. године и да су непознате особе однеле новац и драгоцености.

Од тада Вућковићи вредне ствари не држе у кући.

Kанцеларија за KиМ: Узнемирава то што је пљачка баш на Божић 

Ово је већ други пут у две године да је кућа породице Вучковић на мети лопова, а ни прошли пут за ово дело нико није одговара, саопштава Канцеларија за КиМ. 

Указује да посебно узнемирава чињеница да је до ове пљачке дошло баш на дан када породица као и остали православни верници обележавају Божић, један од својих најважнијих празника.

Kанцеларија захтева од приштинских институција да починиоци овог, али и свих других злочина против Срба на KиМ буду откривени без одлагања и изгредници најстроже санкционисани.

Уместо да им се омогући да у миру прославе велики православни празник Божић, Срби су били мете вандала и криминалаца, указују из Kанцеларије.

"Ово је нажалост реалност с којом се готово свакодневно сусрећу Срби, посебно на територији централног Kосмета,који су мете разних видова застрашивања, физичких напада, пљачки.

По правилу, сва ова криминална дела, чија су једина и директна мета Срби, остају нерасветљена, јер за тим нема јасне политичке воље", закључује се у саопштењу.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво