Читај ми!

Саљихај: Верујем да ће Тачи и Весељи да буду осуђени

Један од оснивача и стубова Демократског савеза Косова Адем Саљихај, изјавио је да је у јуну 2000. године избегао атентат, тврдећи да је покушај његовог убиства организовала обавештајна служба позната као ШИК.

Адем Салихај наводи да је то урађено уз одобрење Хашима Тачија.

"Све ово је урађено уз одобрење бившег косовског председника Хашима Тачија", изјавио је Саљихај приштинским медијима.

"Специјални суд је био неопходно зло. Имали смо прилику да га формирамо сами или Савет безбедности. Овај суд има конотацију да суди ОВК, али то није тачно, јер се суди појединцима. Није да ти појединци нису чинили злочине, јер тачно знам шта су урадили. Ја сам жртва неких таквих људи. Неки људи су осуђени на затвор због тога што су покушали да ме убију из политичких разлога. Не кажем да су невини, али налогодавци су у Хагу", изјавио је Саљихај.

Упитан ко је наредио његово убиство, Саљихај је рекао да нема никога осим бившег председника Хашима Тачија и бившег косовског парламента и шефа ШИК-а Кадрија Весељија.

"Мислим да нема никога другог. Мислим да Тачи и Весељи знају све починиоце и убице. Није могуће да једна од њихових структура учини нешто без њиховог одобрења. Они знају сваки случај ко је кога убио и то је учињено уз њихово одобрење", тврди некада близак сарадник Ибрахима Ругове.

На питање да ли ће у Специјалном суду бити политичког утицаја и да ли ће поштено пресудити и да ли ће да осуди лидере ОВК за злочине, Саљихај је одговорио потврдно.

"Мислим да, из простог разлога што нико други није убио активисте ДСК. Нема логике да је Србија убијала активисте ДСК после рата. Сви знакови треба да воде ка структурама ШИК-а и Демократске партије Косова", подвукао је Саљихај.

Додао је да нема сазнања да је ДСК поднео било какву пријаву Специјалном суду.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво