Читај ми!

Узвици “ОВК” и вечерас испред куће нападнутог Србина у Кишници

Зорана Трајковића који је нападнут у селу Кишница посетио је председник општине Грачаница Срђан Поповић. У тренутку када се испред куће Трајковића окупила група општинских службеника са новинарима и камерманима, из дела Кишнице насељеног Албанцима чуло се узвикивање "УЧК".

Особе које су то учиниле аутомобилом су се повукле дубље у албански део села.

Полиција је потом стигла и разговарала са групом Албанаца, која је све време пратила шта се збива испред куће Трајковића.

Поповић је након тога рекао да су напад на Зорана Трајковићаа онда и узвици "УЧК" "доказ да су били у праву када су тражили да билборд са албанским натписом 'Слобода има име - ОВК' у близини српских кућа у Кишници и на улазу у Грачаницу, буде уклоњен јер ће у супротном да изазове нове провокације и инциденте".

"Имали смо прилике да док смо били овде и разговарали са Трајковићем да су појединци провоцирали и узвикивали УЧК. Полиција мора да ради свој посао и ми смо више пута реаговали на то и једноставно говорили да свако треба да ради свој посао. Очигледно да овде неко на прави начин не ради свој посао", рекао је Поповић.

Полиција се након разговора са групом Албанаца повукла.

Поповић је додао да представници општинске власти и као суграђани нападнутог Зорана Трајковића бити уз њега.

"И оно што је најбитније и на чему стално инсистирамо, да ћемо увек радити на начин да институције раде свој посао и да мора свака од институција која је задужена да ради свој посао како треба. Једино тако можемо да сачувамо мир и безбедност а ми као општина ћемо увек бити уз своје грађане", подвукао је Поповић.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво