Читај ми!

Проширена истрага за злоупотребе јавних набавки у Министарству пољопривреде

Тужилаштво за организовани криминал проширило је истрагу у случају који се води против помоћнице министра пољопривреде Д. Ј. Н. и Ч. Д. за примање односно давање мита у вези са јавним набавкама, на још једну осумњичену.

Проширеном истрагом је сада обухваћена и Х. С., која је била шеф Одсека за јавне набавке у Министарству пољопривреде, речено је Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал.

Њој се на терет ставља да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја у јавним набавкама, додају у тужилаштву.

Х. С. је била предвиђена за сведока у овој истрази, али јој статус убрзо промењен у осумњичену.

Њој није одређен притвор, за разлику од Д. Ј. Н. и Ч. Д., који су ухапшени 9. октобра и налазе се у притвору који им је два дана касније одредио суд због опасности да ће утицати на сведоке у истрази.

Поводом проширења истраге на Х. С., одбрана сматра да она намерно није била обухваћена првом наредбом о спровођењу истраге.

Адвокат Иван Гвозденац, који брани осумњиченог Ч. Д., сматра да је на тај начин заменик тужиоца искористио законске нејасноће и на њено саслушање није позвао браниоце осталих окривљених у поступку, чиме је, како тврди, грубо повредио правила поступања и основно Уставом загарантовано право на одбрану осумњичених.

Најавио је да ће због тога тражити издвајање записника о саслушању сада осумњичене Х. С. и предузети све кораке прописане Закоником о кривичном поступку.

Д. Ј. Н. и Ч. Д. су се на саслушању у истрази бранили ћутањем, док је Х. С. изнела своју одбрану.

Како је након њиховог хапшења саопштило тужилаштво, сумња се да је Д. Ј. Н. од осумњиченог Ч. Д. примила месечну рату унапред обећане користи за помоћ у добијању уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, која је подржана од иностраног фонда за финансирање пољопривреде.

"Осумњиченој је обећана исплата користи од око 1.000 евра месечно, у наредне две године, док траје реализација уговора о јавној набавци", навело је тужилаштво.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво