Читај ми!

Мобилни телефони у првој помоћи, шведске круне у коферу

Цариници су 20. октобра 2020. године на прелазу Градина у сарадњи са полицијом спречили једног путника да прокријумчари преко 300.000 шведских круна и пет нових "ајпеда“ и мобилних телефона, вредних око 350.000 динара.

Прекршај је откривен када је за контролу на излазу из земље пристигао BMВ шведских регистарских ознака, за чијим је воланом био 37-годишњи Сиријац са шведским пасошем.

Приликом сусрета са цариницима он је рекао да сем личног пртљага нема ништа да пријави и да са собом носи дозвољени износ готовине.

Деловало је да је заиста тако, јер је приликом контроле цариник у џеповима панталона и јакне које је путник имао на себи, пронашао 67.000 шведских круна, што је око 6.500 евра.

Међутим, након тога је у једном од кофера пронађено још 250.000 шведских круна које су биле сакривене међу гардеробом.

Испоставило се да то није било све што је путник имао намеру да сакрије од граничних службеника, јер су иза задњих седишта, испод итисона у гепеку, пронађена и три таблет уређаја "ајпед 8 генерације".

Кутије са још два нова мобилна телефона "самсунг галакси" откривене су у простору за резервни точак и у помоћној ладици за прву помоћ у гепеку.

Путник ће пред прекршајним судом одговарати због непријављивања девизног износа од преко 20.000 евра у шведским крунама, као и нових таблет уређаја и мобилних телефона.

 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво