Опљачкана кућа Бобана Данчетовића у Бабином Мосту

Породични дом Бобана Данчетовића у Бабином Мосту нашао се на мети непознатих пљачкаша који су, како се претпоставља, синоћ упали у кућу.

Бобан Данчетовић је за Косово онлајн рекао да је, због пословних обавеза, кућу напустио у раним јутарњим сатима, а по повратку, нешто после 21 сат, затекао је разбацане ствари и видео да је у кући направљена већа преметачина.

"Одмах сам обавестио полицију, која је дошла и обавила увиђај. Установили смо да ми је нестао резервни кључ од аутомобила. Очигледно је да су лопови тражили новац и да их друге ствари нису интересовале", рекао је Данчетовић.

Додаје да су у непосредној близини његове куће и домови његових рођака, али то лопове очигледно није спречило у намери да изврше пљачку.

"Моји рођаци су били до 19 сати у дворишту где су припремали зимницу, али ништа сумњиво нису приметили. Лопови су пресекли жицу од ограде и кроз прозор су ушли у кућу. Ипак, нису нашли оно због чега су дошли, јер одавно новац не држим у кући", каже Данчетовић.

Средином овог месеца у Бабином Мосту је опљачкана и Цркве Пресвете Богородице, која је у последњих двадесетак година више пута била на мети пљачкаша.

Петковић: Успоставити трајно полицијско и међународно присуство у селу

Поводом провале у кућу Бобана Данчетовића у Бабином Мосту, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић захтева да се предузму најхитнији кораци како би се унапредила безбедност житеља села.

То је трећи озбиљан инцидент у овој национално мешовитој средини у свега неколико недеља, саопштила је Канцеларија за КиМ.

"Подсећам и умерене политичаре у Приштини и представнике међународне заједнице на терену да је Бабин Мост, као једно од ретких села на Косову и Метохији у којем Срби и Албанци и даље живе заједно, својеврстан тест способности да се на терену створе услови за функционалан суживот", наводи се у саопштењу Петковића.

Према његовим речима, сви становници Бабиног Моста морају се осећати потпуно сигурно, и с обзиром на то да су напади на Србе, њихову имовину и светиње све учесталији, сматра да је неопходно успоставити трајно полицијско и међународно присуство у селу.

"Очекујем да надлежни органи пронађу починиоце, и наглашавам потребу за хитним деловањем", истиче помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

"Без обзира на то да ли је последњи инцидент национално мотивисан или је најобичније кривично дело из користољубља, сваки догађај ове врсте код Срба у Бабином Мосту појачава осећање несигурности и неспокојства и удаљава нас од идеје о помирењу, суживоту и мултиетничком друштву на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво