Читај ми!

Завршено саслушање Агима Чекуа у Хагу

У Специјализованом тужилаштву у Хагу завршено је саслушање некадашњег комаданта Ослободилачке војске Косова Агима Чекуа.

Тужилац Специјалног суда за процесуирање злочина припадника бивше ОВК испитао је некадашњег команданта главног штаба те организације Агима Чекуа, потврдио је његов адвокат Артан Ћеркини.

"Господин Чеку се појавио данас пред тужиоцем. Његово испитивање је завршено. Ово је све што тренутно могу да кажем", рекао је Ћеркини приштинским медијима

Чеку је на испитивање позван у својству осумњиченог и један је из групе вођа бивше ОВК саслушаних до сада у Тужилаштву при косовском Специјалном суду са седиштем у Хагу.

Пре Чекуа саслушани су - Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Јакуп Краснићи и други.

Агим Чеку је по потерници Србије због ратних злочина на Косову и Метохији до сада три пута хапшен и притваран на границама - у Бугарској, Словенији и Мађарској, док је из Колумбије протеран, али никада није изручен Србији.

У мају 1999. године постављен је за команданта штаба ОВК.

По завршетку сукоба на Косову и Метохији основао је политичку странку, а од 2006. до 2008. био је и премијер Косова.

У међувремену, полиција Еулекса ухапсила је Саљиха Мустафу, Хисни Гуцатија и Насима Харадинаја, такође припаднике бивше ОВК.

Мустафа, шеф обавештајне јединице ОВК на подручју Подујева, данас ће бити изведен пред суд. Осумњичен је између осталог и за убиство цивила током сукоба на Косову и Метохији 1999 године.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво