Нови документи за које се сумња да су из Специјалног суда стигли до ветерана ОВК

Потпредседник Организације ветерана ОВК Насим Харадинај истакао је да су им достављени нови документи за 11 досијеа, за које сумњају да потичу из Специјалног суда.

Поред Хашима Тачија и Кадрија Весељија, на предлозима оптужница Специјалног суда за процесуирање злочина припадника бивше ОВК могу да се нађу и други из врха те организације, попут Јакупа Краснићија, Реџепа Сељимија, Азема Суље, навео је Насим Харадинај.

"Говоримо о сумњама, о подизању оптужница, о оптужницама које могу да буду подигнуте. Сваки документ који нам дође од њих ми ћемо објавити. То је оптужница за Хашима Тачија, Азема Суљу, Јакупа Краснићија, Реџепа Сељимија. Такође, помињу се Џавит Хаљити и друге зоне", рекао је Харадинај.

Приштински медији наводе да није могуће проверити наводе о именима које помињу ветерани бивше ОВК и да ли су заиста сви оптужени.

Организацији ветерана ОВК у два наврата до сада су стизали пакети са документима за које се сумња да су из Специјалног суда.

Први пакет је стигао почетком септембра и тада су навели да су добили 4.000 досијеа, а недељу дана касније стигао је нови пакет, након чега је председник те организације Хисни Гуцати рекао да у новопристиглим документима постоје изјаве сведока, али не и њихова имена.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво