Саша Цвјетан оптужио заштићеног сведока

Бивши припадник "Шкорпиона" Саша Цвјетан на суђењу четворици припадника те јединице, оптужених за ратни злочин, сведочио да је заштићени сведок убио албанско дете. Цвјетан тврди да је неправедно осућен на максималну казну.

На суђењу четворици припадника једнице "Шкорпиони", који се терете за ратни злочин у Подујеву, марта 1999. године сведочио je, Саша Цвјетан који је већ осуђен за овај злочин.

Цвјетан је пред Специјалним судом оптужио заштићеног сведока "П1" да је убио албанско дете.

Према оптужници, Жељко Ђукић, Драган Медић, Драган Боројевић и Миодраг Шолаја терете се за убиство 14 албанских цивила и рањавање петоро деце у Подујеву, 28. мартра 1999. године.

Они се терете да су, као припадници једнице "Шкорпиони" која је била у саставу МУП-а Србије, у дворишту куће породице Гаши из аутоматског оружја испалили више пројектила у групу у којој је било 19 жена и деце.

На данашњем главном претресу, Цвјетан је тврдио да је у Прешеву, у једном дворишту, била гомила лешева, да је у тој гомили било дете које је давало знаке живота и да је видео како заштићени сведок "П1" пуца у главу тог детета.

Цвјетан је за убиство албанских цивила оптужио припаднике "Шкорпиона" извесног Никицу и Муја, а не оне који су оптужени, а за себе је рекао да је осуђен на максималну казну "мада злочин није починио".

Цвјетан је у Окружном суду у Београду за овај злочин већ осуђен на 20 година затвора.

Петоро деце, која су задобила тешке телесне повреде, преживело је захваљујући интервенцији припадника Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), који су повређенима пружили медицинску помоћ.

Команда МУП-а у Подујеву, одмах по сазнању о извршеном злочину, вратила је припаднике једнице "Шкорпиони" са Косова и Метохије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво