Акција у Београду и Новом Саду – заплењено оружје и дрога, ухапшено шест особа

Полиција у Београду и Новом Саду је, у заједничкој акцији, запленила неколико комада оружја, муницију, око пет килограма амфетамина и ухапсила шест особа.

Претресом изнајмљених станова у Београду које су користили осумњичени М. Н. (1993) и Љ. Д. (1993) из Новог Сада и М. Ш. (1990) и Д. Ш. (1993) из Бачке Тополе, полиција је пронашла импровизовану експлозивну направу, аутоматску пушку, четири пиштоља, пригушивач, ловачку пушку, као и 237 комада муниције различитог калибра.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Полицијски службеници у Новом Саду су ухапсили М. В. (1989) из Новог Сада и С. П. (1990) из Беочина, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана у коме осумњичени непријављено бораве, полиција је пронашла око пет килограма амфетамина, мању количину марихуане и таблете са листе психоактивних супстанци.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.