Пуцано на кућу повратника код Клине

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић саопштио је да су у Видању код Клине непозната лица пуцала из возила на кућу повратника Зорана Костића.

"Данас око 13 часова Видању код Клине непозната лица су пуцала из возила на кућу повратника Зорана Костића. У том тренутку Зоран је са супругом био у кући", написао је Јевтић на Твитеру.

Како је навео, чауре су пронађене на капији на улазу са улице.

Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај, истакао је Јевтић.

Ђурић: Неки на КиМ силом би да мењају етничку слику на терену

Данашњи оружани напад је потврда да на КиМ, на територији под контролом привремених власти у Приштини, и даље постоје снаге које би силом да мењају етничку слику на терену, и да политички екстремисти и даље рачунају с насиљем као средством за остварење својих циљева, каже директора Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. 

Истакао је да нигде у Европи, осим на Косову и Метохији, цивили нису жртве оваквог терора, и то само зато што су друге нације и вере.

"Надам се да ће истрага показати ко стоји иза напада на кућу породице Костић и да ће починиоци бити ухапшени, а да ће политичке структуре у Приштини предузети искрене кораке ка стварању друштвене климе у којој ће овако нешто бити незамисливо", закључио је Ђурић. 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво