Одржан главни претрес у случају напада на Борка Стефановића

Пред Вишим судом у Крушевцу одржан је главни претрес који се води у поступку против оптужених Милоша Шапоњића, Марка Живковића и Данијела Гмијовића, који се терете за напад на активисте Савеза за Србију Борка Стефановића и Бобана Јовановића, 2018. године, а Гмијовића и за кривично дело напад на службено лице.

Одржан је главни претрес у случају напада на Борка Стефановића. Напад се догодио 23. новембра 2018. године, уочи трибине Савеза за Србију у месној заједници Расадник. 

"Заиста постоје разлике колико је лица било на критичном догађају, на лицу места, шта су они радили, ко је коме прилазио, тако да постоје озбиљне контрадикторности које ће ценити суд", рекла је новинарима Јована Вучковић Пејчић, адвокат оптужених. 

"Апсолутно по нама пресуда осуђујућа је једино могућа у овом случају и да не постоји сенка која може да угрози такву пресуду. Имате полицаце и више сведока који су видели, не само оптужене на лицу места, већ оптужене у самом акту напада", каже Владимир Тодорић, адвокат оштећених.

Саслушани су сведоци на данашњем главном претресу, а наредно рочиште заказано је за 17. септембар ове године када ће бити позван и судски вештак из Ниша.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво