Дарко Младић: Здравствено стање мог оца се погоршава

Здравствено стање генерала Ратка Младића се погоршава, што изазива велику забринутост, а медицински извештаји и даље се крију, рекао је за РТРС његов син Дарко Младић.

Лекарски тим Ратка Младића сматра да је узрок погоршања стања унутрашње крварење, а његова одбрана упутила је захтев да Младић хитно буде пребачен у болницу у Хагу, како би се предузело адекватно лечење.

Обавештен је и Међународни Црвени крст, а Дарко Младић одговор очекује током следеће недеље.

"Сад је цијели предмет и пред предсједником Механизма и пред Жалбеним већем и пред Међународним Црвеним крстом који је надлежан да контролише њихов рад по питању здравља оптужених. У суштини, од било којих од тих три инстанци ми се надамо да ћемо добити одговор, а надамо се од свих. Осим тога обавијестили смо и Владу Србије и Владу Републике Српске о стању и они су у току и покушавају да нам помогну у цијелој тој ствари како би просто што прије генерала пребацили у болницу", рекао је Дарко Младић.

На седници Савета безбедности пре пет дана разматран је редовни шестомесечни Извештај о раду Механизма за међународне кривичне трибунале у Хагу, а помоћник министра правде Чедомир Бацковић је том приликом указао да се од породице Ратка Младића крију службени извештаји о његовом здравственом стању.

Подсећајући да је Младић био подвргнут операцији у условима пандемије и поред препоруке холандских власти да се не врше медицински захвати који нису хитни, Бацковић је навео да се не поштује одлука Жалбеног већа да се информације о здравственом стању Младића достављају његовом медицинском тиму једном недељно и да за такво понашање нема никаквих санкција. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво