Напад на још једног српског повратника

Повратника у селу Опрашке код Истока Петка Милетића физички је претучен и нанете му телесне повреде, због којих му је у локалној амбуланти указана медицинска помоћ.

Вест о нападу објавио је министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић на свом Твитер налогу, уз фотографије повређеног Милетића.

Милетић је са својом породицом једини српски повратник у селу Опрашке. Јавтић је навео да је инцидент пријављен полицији.

Малиша Ђурић, председник Привременог органа општине Исток, рекао је за РТС да су Милетића напали Албанци који су на његовом шумском имању илегално секли дрва.

Када је покушао да им укаже да се ради о његовом поседу, напали су га.

Крајем маја физички је нападнут повратник Миодраг Сташић у Дреновцу код Клине. Навео је да га је напао Албанац.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић саопштио је да се у протеклих неколико месеци догодило око стотину напада на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији, пред очима незаинтересоване међународне заједнице. 

"Данашњи дан сепаратисти на Косову и Метохији славе као дан ослобођења, а управо су пребијањем Петка Милетића још једном показали да слобода за њих значи право да тлаче и угњетавају незаштићене и да је једина ствар које су се ослободили обавеза да поштују принципе човечности и толеранције", наводи се у саопштењу Марка Ђурића. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво