Настављено суђење за крађу тестова мале матуре

У Вишем суду у Београду читањем писане документације настављено је суђење машинисти рото штампе И. С. због оптужби за крађу тестова мале матуре у јуну прошле године, а после чега су, како се сумња, решени тестови мобилним телефонима дељени међу друговима његовог сина матуранта.

Прочитана је, поред осталог, и одлука Министарства просвете о тајности тестова, али како ништа од документације није било у оригиналу, суд је тражио од тужилаштва да се изјасни да ли су фотокопије веродостојне.

Следеће суђење заказано је за 26. јун, када би требало да се гледа снимак из штампарије, на којем, према наводима браниоца оптуженог И. С. Димитрија Илића, недостаје 20 минута.

И. С. се оптужницом терети за кривично дело повреда тајности података у стицају са кривичним делом одузимање туђе ствари.

Он је на почетку суђења у октобру негирао да је украо тест из математике за малу матуру, тврдећи да је из штампарије узео само празан папир како би га употребио уместо тоалет-папира.

Оптужницом се, међутим, терети да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Сумња се да је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду и како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, сумња се да је уз помоћ сина решени тест из математике дошао до његових другова и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ друштвене мреже Инстаграм делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

С обзиром да су тестови из математике били "проваљени" дошло је до одлагања полагања теста из математике за два дана.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво