Сведочење супруге Милана Јовановића: Чула сам два, три пуцња и онда је све нестало у пламену

Јела Дељанин, супруга новинара "Жиг инфа" Милана Јовановића сведочила је пред судом о паљењу њихове куће, након чега је рекла да психички није била способна да је испитују непосредно после несреће која је на њу "оставило трауме и психичке тегобе", наводи Удружење новинара Србије.

Осим Јеле Дељанин, на суђењу је испитиван и судски вештак грађевинске струке Војислав Поповић, који је према налогу тужилаштва 13. фебруара 2019. године утврђивао у ком стању је кућа била после паљења и која оштећена су тада настала.

Тужилац Предраг Миловановић суду је доставио и одговор управника затвора да Игор Новаковић, један од оптужених за учествовање у паљењу куће, 24. јануара 2019. године није одвођен из притвора.

На претходном рочишту Новаковић је тврдио да је из централног затвора "противправно" пребачен у Управу криминалистичке полиције где је био присиљен да призна да је Драгољуб Симоновић, бивши председник општине Гроцка, налогодавац напада.

Дељанин: Све је нестало у пламену

На примедбу Ивице Вуковића, адвоката Драгољуба Симоновића, Дељанин је морала да пред судом поново да говори о ноћи када им је кућа запаљена.

Адвокат је рекао да нису учествовали у поступку када је Јела Дељанин свој исказ дала тужилаштву, наводећи да "вечито види журбу" у овом поступку.

Судија Славко Жугић казао је да је журба, односно "ефикасан рад" у овом поступку пожељен, али је прихватио да се Дељанин поново изјасни.

"Једног обичног дана" - 12. децембра 2019. године, рекла је Дељанин, "Милан и ја смо узели своје пензије, регистровали ауто" и "легли мирно да спавамо, знајући да никоме не дугујемо и да ништа лоше нисмо урадили".

Навела је да је Јовановић заспао у приземљу, а да је она на спрату била узнемирена, уз осећај да ће се нешто лоше десити.

"Чула сам у 15 до 3 сати ујутру два, три пуцња. Звук је био сличан петарди. Изашла сам на терасу и видела аутомобил који одлази. Погледала сам ка гаражи и видела пламен и дим. Појурила сам ка приземљу и кроз густи дим, лавовском снагом, извукла супруга напоље", рекла је Дељанин.

На упорна питања адвоката одбране шта је изгорело, Дељани је изричита била да је све нестало у пламену.

"Сва документа, ствари, новац за ‘црне дане', све је изгорело", рекла је она.

Навела је да после свега што јој се десило не може мирно да спава, уз мисли да ће им опет неко запалити кућу.

"Психички сам пропала, лечим се, имам трауме", рекла је супруга Милана Јовановића.

Kао и њен супруг, Јела Дељанин је рекла да је њима непознати човек дошао са новчаном понудом да се ово суђење "стави под тепих".

Судски вештак: Нисам утврђивао новчану штету

Судски вештак грађевинске струке Војислав Поповић рекао је да је утврдио, приликом доласка 13. фебруара 2019. године у кућу Јовановића, да је гаража потпуно уништена и да је неопходна изградња нове, а да је згради потребна санација.

Стручни саветник Драгољуба Симоновића Александар Ђорђевић на данашњем суђењу је, поред адвоката, Поповићу постављао питања јер је и он 4. априла прошле године видео у каквом стању се кућа налази.

Ђорђевић је супротно Поповићу тврдио да гаражу после пожара, није потребно поново саградити. Рекао је да у извештају Поповића поједине ствари нису тачне. Тврдио је да плочице у купатилу нису испуцале, да зидови нису оштећени у тој мери као у извештају Поповића, као и да санитарију пожар није оштетио.

Адвокати браниоци су Поповића питали и колико процењује да је новчана штета настала после паљење куће, али је он одговорио да то није био његов задатак.

Следеће рочиште заказано је за 1. јул у 9 сати у судници Палате правде.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво